2011. január 4., kedd

Az almás tormahab és a libamell

A füstölt libamell az egyik kedvenc kis ínyencségem. Bár elég borsos az ára, így ritkán kerül terítékre, de ha nagyon elcsábulok, vagy épp ünnepelni való van, akkor bizony megérdemel valami különleges körítést. A karácsonyi menüben ez volt az előétel, a már említett lilahagyma lekvárral.

A libamell általában beszerezhető minden nagyobb szupermarketben, de alkalomadtán füstölt sonkával is lehet helyettesíteni.


Hozzávalók:
személyenként 3 szelet füstölt libamell
1 kisebb alma (lehet zöldalma is)
1 dl tejszín
1 teáskanál evőkanál méz
fél citrom leve
kb 3-4 evőkanál tejszínes reszelt torma
személyenként tésztakosárka (elhagyható)


Az almát sajtreszelőn lereszelem, én benne szoktam hagyni a héját is, mégiscsak abban van a vitamin. :) hozzá keverem a mézet, a tormát és a citromlevet, majd egy csipetnyi sóval ízesítem. A tejszínt felverem kemény habbá, és hozzá keverem óvatosan a tormához, hogy ne essen össze.

A kész habot tésztakosárkákba töltöm, és egy kanál lilahagyma lekvárt teszek a tetejére díszítésnek. A libamell szeleteket legyező alakban rakom a tányérra, majd mellé a tésztakosarat.

Ez adagoktól függően 6-8 fő részére bőven elegendő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.