2010. december 20., hétfő

Libamájas-fetás szendvics

Az alábbi kreáció teljesen saját ötlet volt. Hihetetlenül egyszerű, és kombinálható vagy variálható minden otthon fellelhető alapanyaggal. Egy elég borús, hideg téli estén vágytam valami kellemes finom falatra, de kivételesen nem egy forró csokira, persze az sem rossz, de nem lehet egész télen ezen élni....
Ilyenkor jön jól valami könnyű szendvics, amit gyorsan meg lehet csinálni, de mégis bele lehet csempészni egy kicsit a nyaralások ízéből. 

Ebben a szendvicsben keveredik a üde görög mediterrán íz a hagyományos magyaros libamáj bársonyosságával és az erőteljes olasz parmezánnal. Szerintem mennyei...Kicsit elegánsabb előételként akár lilahagymalekvárral is tálalható.

Hozzávalók:
4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
fetás-uborkás Philadelhpia krémsajt
libamájkrém (konzerves, tubusos, vagy házi készítésű akár)
maréknyi reszelt trappista sajt
kevés reszelt parmezán
8 szem magozott olajbogyó

A toast kenyereket közepesen megpirítom kenyérpirítóban, és még melegen, hogy ráolvadjon, krémsajttal közepesen vastagon megkenem. Hagyom egy kicsit kihűlni őket, és libamájkrémmel is vékonyan megkenem. A trappista sajtot valamint a parmezánt lereszelem, és összekeverem, ezzel szórom meg a kenyereket. A tetejükre félbevágott magozott olajbogyókat rakok.

A toastokat háromszögekre vágva tálalom. Mi Nagy-Somlói Szürkebarátot kortyoltunk hozzá, ami nagyon jól kiegészíti az ízeket, de mind a kettőt külön is ajánlom.

1 megjegyzés:

Strato írta...

Én otthon kipróbáltam és hihetetlenül finom lett :P Csak így tovább, várom a további recepteket :)

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.