2011. március 21., hétfő

Fetasajtos szendvics

A fetasajtot gyakran használom, mert imádom a kellemesen sós ízét, és kréme lágyságát. Mivel elég zsíros sajt, ezért az egészséges táplálkozás során csak módjával kell fogyasztani, de friss zöldségekkel kitűnő könnyed nyári vacsora lehet. Az előző finomságokból megmaradt hozzávalókból remek kis szendvicseket lehet gyártani, így készült ez is, a maradék fetás sajt golyóból és egy kis saláta alapanyagból.



Hozzávalók:
10 dkg fetasajt
4 szelet barna rozs kenyér
néhány karika póréhagyma
4 csipetnyi retek csíra
4 szem koktél paradicsom
olajbogyó tetszés szerint

A kenyereket megkenem a fetasajttal, ráhelyezem a póréhagymát, egy kevés retek csírát, vagy bármi más csírát, a félbe vágott paradicsomot és mellé tálalom a magozott olajbogyókat. Ha vendégeket várunk, akkor csinálhatunk kis katonákat is fogpiszkálóra húzva. A kerti partikon hasznos, és gyors ötletnek bizonyult.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.