2011. július 5., kedd

Lazacos sajtkrém - mártogatós

Pikáns kis mártogatós, és ahhoz képest, hogy lazacból van nem is vészesen költséges. De vigyázat, rendszerint gyorsan elfogy a finomság...



Hozzávalók:
2 teáskanál lazactörmelék
2 tubus tömlős sajtkrém (natúr, vagy póréhagymás)
2 teáskanál tejszín (el is hagyható)
1 teáskanál tejszínes reszelt torma
1 teáskanál citromlé (a legjobb, ha frissen facsart)

A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, a tejszínnel tudjuk lazítani az állagot. Ha lazább, akkor könnyebben tudunk mártogatni, ha sűrűbb, akkor pedig szendvicskrémnek is kiválóan alkalmas zöldsalátával és paradicsommal. Az íz intenzitásán erősíthetünk, ha több lazacot rakunk bele, de óvatosan, mert eléggé sós. Lazactörmeléknek használhatunk apróra vágott füstölt lazachúst is, de tökéletesen megfelel a nagyobb bevásárlókban kapható olajos lazactörmelék, ami sok ilyen mártogatóshoz elég lesz, valamint sokáig eláll a hűtőben felbontás után is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.