A maradékokból mindig nagyon gyorsan és frappánsan lehet újra finomat varázsolni. A megmaradt rizs remekül használható az ízletes, gőzölgő rizsgombóchoz, ami bőven megállja a helyét főételként is friss, ropogós salátával.
Hozzávalók:
kb. 2 kisebb tasak főtt rizs
1 tömlős sajt (pl. camping - lehet ízesített is-)
4 szelet szeletelt bacon
snidling
hagyma
akár a következő párolt zöldségekkel is bővíthető:
- kukorica
- borsó
- gomba
- vegyes zöldségköret
A golyókat bepanírozom, először lisztbe, majd felvert tojásba, valamint prézlibe forgatom. A kész gombócokat forró olajban aranybarnára sütöm.
Legjobb melegen fogyasztani. Főételnek el tudok hozzá képzelni egy kis angol zeller csíkot, sajtos mártogatóval. Gyors és kellően laktató. Ha sok zöldséggel és esetleg hántolatlan barnarizzsel készítjük, akkor pedig messzemenően egészséges is.
Kép forrása:
http://www.flickr.com/people/veganfeast/
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése