2012. március 5., hétfő

Túrós-batyu sósan



Bár régen jelentkeztem, azért mindig vannak kisebb nagyobb újításaim, csak sajnos nem mindig van a kezem ügyében a fényképezőgép. Ha pedig mégis, akkor általában már sötét van, és sajnos csak ilyen kicsit rosszabb képek készülnek. De remélem azért így is tetszeni fog nektek, mert az íze bizony finom volt...

A következő receptet ha jól emlékszem akkor a Tv Paprikán láttam, de persze rendesen megvariáltam, az alapötlet azonban kétségtelenül onnan van... 

Túrós-batyu  sósan

Hozzávalók (2 nagyobb darabhoz):
1 csomag réteslap
kb. 10-15 dkg olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez
25-25 dkg tehén és juhtúró
4 szelet szeletelt bacon
egy fél szál kolbász
petrezselyem
10 dkg reszelt sajt (lehet trappista és füstölt sajt vegyesen)
10 dkg fetasaj
kb 2 dl tejföl
só,bors

A tölteléket készítem el először, nehogy kiszáradjon a réteslap. A túrót összekeverem sóval, borssal ízlés szerint, a szalonnát és petrezselymet, a kockára vágott kolbászt a tejföllel kikeverem. Ha találunk még valami finomságot a hűtőben, akkor nyugodtan bele lehet rakni, mert bizony így készülnek az igazi finomságok... Például el tudok képzelni benne még újhagymát, olajbogyót (bár akkor kolbász nélkül), füstölt sonkát, lereszelt kemény tojást, kockára vágott párolt répát, vagy akár párolt vegyes zöldséget is.

A réteslapokat egyenként olvasztott vajjal megkenem, és kb. 5-6 lapot egymásra helyezek. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A keverék felét rákanalazom a közepére, úgy hogy minden oldalon 5 cm maradjon a szélétől. A be nem kent rövidebb oldalt hajtom rá a töltelékre, majd a két hosszabb oldalt is. A tetejére a fetasajt felét rákockázom, és megszórom a fél adag reszelt sajttal. Ez majd szépen rá fog pirulni a tetejére.



Ha készen van a másik adag is, akkor 180 fokon nagyjából 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Gyorsan elkészíthető meleg vacsora, vagy kiadósan laktató hétvégi reggeli.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.