2012. március 6., kedd

Tavaszi-túró - avagy ébred a természet


                                                                                                  Fotó forrás

Imádom a tavaszt... És már bizony nagyon kínkeserves volt kibírni a hideg utolsó próbálkozását. De most már végre rendesen besüt a szobaablakon a meleg napfény, reggelente még ha pulcsiban is, de ki tudok ülni egy forró, habos kapucsínóval a teraszra. Ilyenkor mindenkinek jobb a hangulata, az utcán nem mondom, hogy mosolyognak ugyan az emberek, de szemlátomást egy kicsit könnyebben veszik a napi terheket. Ilyenkor én még rá szoktam dobni egy lapáttal, és gyakran örvendeztetem meg a páromat szombat reggelenként egy igazi tavaszi ínyencséggel, a tavaszi-túróval...

Könnyű tavaszi-túró

Hozzávalók (kb. 4 személyre)
25 dkg tehéntúró
3 szál újhagyma
egy kisebb csokor metélőhagyma (snidling)
néhány szál friss bazsalikom
kb. 2 dl tejföl
só, bors
vegeta

A hozzávalókat jól összekeverjük. Ha krémesebben szeretjük, akkor mehet bele nyugodtan egy kicsivel több tejföl. Ehhez mindenképpen ajánlom a friss házi- vagy termelői tejfölt, mert ennél bizony számít. Az íz összehasonlíthatatlanul krémesebb és lágyabb lesz tőle.
Ha tehetjük, akkor friss fűszernövényekkel készítsük, mert ez úgy az igazi, és akkor adja át azt a valódi napsütötte érzést minden falat.
A fűszerezéshez - bár nem vagyok nagy híve - kifejezetten nélkülözhetetlen a vegeta. Olyan jó 3-4 csipet mehet bele. Szerintem nagyon jó ízt ad hozzá, és igazából pont ezektől az apróságoktól kapunk merőben más ízvilágot, mint a kőrözött. 

A tálalásnál a legjobb, ha maradunk a friss és üde ízeknél, ezért én mindenképpen ropogós teljes kiőrlésű kenyérrel mártogatnám, és ami a legfontosabb... a retek.... lassan már lehet kapni friss, ropogós retket.... Nos ez az, amiért érdemes még szombat reggel is kibújni a meleg takaró alól. No meg persze egy kapucsínó mellé...

Fotó forrása:
http://www.kostenlose-rezepte.eu/haushalt-lexikon/tipp-Huettenkaese-113.html


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.