2011. szeptember 15., csütörtök

Baconbe tekert narancsos csirketallér

Gondoltam itt az ideje, hogy kicsit nehezebb étekkel is előálljak, főként valami szilárdabb húsfélével. A következő recept nagyon egyszerűen elkészíthető, általában kéznél lévő alapanyagokból, és ha kis méretben csináljuk, akkor fapálcikákra tűzve tökéletesen mutat a büféasztalon.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé hosszúkás csíkokra vágva
szeletelt bacon
kb. 10 dkg narancslekvár
10 dkg reszelt füstölt sajt
15 dkg reszelt trappista sajt
4-5 evőkanál mustár
esetleg chili
só, bors

A csirkemelleket hosszúkás csíkokra vágjuk, és ha van időnk, akkor egy nappal előtte bepácoljuk. Ha nincs, akkor az sem probléma, elég neki egy órás pihenő is a hűtőben. A páchoz a narancslekvárt és a mustárt összekeverjük egy kevés sóval és borssal. Természetesen itt is igaz, hogy minél jobb alapanyagokkal dolgozunk, annál ízletesebb lesz. Ezért ajánlom a házi lekvárt, de mindenképpen darabos, valódi narancsból készült lekvárt, illetve a magos, ízletes dijoni mustárt. Ha szeretjük a kicsit pikánsabb ízvilágit, akkor apróra vágott, kimagozott chilit is rakjunk bele. Nagyon jól kiegészítik egymást az aromák.
A bepácolt csíkokat szórjuk meg a reszelt sajttal, és egyenként tekerjük fel, mint egy csigát. A tekercset, mintha csak folytatnánk a csigaházat, tekerjük tovább egy szelet baconbe. A tekercseket egy hőálló tálban szorosan egymás mellé rakjuk, vagy muffin formába helyezzük, esetleg középre még egy kis maradék sajtot tömködünk, és közepes lángon aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.

1 megjegyzés:

Strato írta...

akkor ezt meg kell csinálni :D

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.