2011. szeptember 21., szerda

Panírozott olajbogyó fetasajt szósszal

Aranyos aranyló golyók, mennyei fehér krémesség... Ez az igazi nyárutó érzés. Így, hogy még az indán nyár utolsó sugarai simogatják az ember bőrét szeptember közepén túl, mindenképpen illik valami finom nyaralást idéző, ámde egyszerű falattal adózni a természet kegyességéért. Ez egy kicsit felmelegít, és felkészít bennünket a kanapézós, pokrócozós, forrócsokizós időszakra.

Hozzávalók:

1 konzerv mandulával töltött olajbogyó

Panírozáshoz:
5 dkg darált dió
1 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa

Fetasajtos szósz:
10 dkg fetasajt
1 pohár kefír, vagy natúr görög joghurt
1-2 evőkanál citromlé
fehérbors, bors
apróra vágott lila hagyma, vagy metélő hagyma

Az olajbogyókat lecsöpögtetjük, lisztbe hempergetjük, majd a felvert tojásba forgatjuk. A végén a darált dió és a zsemlemorzsa keveréke fogja megadni az ízletes bundát. A kis bogyókat forró olajban kisütjük, egészen addig amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, hogy a dió ne égjen meg.
A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük, egészen addig, ameddig egy krémes állagot nem kapunk.

Olajbogyónak természetesen bármilyen töltelékűt használhatunk, de a mandula kifejezetten illik a sajthoz. Ha nem szeretünk pepecselni, akkor érdemes minél nagyobb szeműt választani. Egy könnyű fehérborral ízletes beszélgetőtárs egy nyárestéhez...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.