2011. július 12., kedd

Habos-babos világ

Az interneten kutakodva bizony mindig sokféle érdekességet találok. Ez általában úgy működik nálam, hogy meglátok valami érdekeset egy oldalon, utána arra rákeresek, aztán még onnan is tovább és a vége jellemzően az, hogy már azt sem tudom, hogy hol kezdtem, illetve minimum húsz fülecske van nyitva.

Így sikerült eljutnom az egyik új retro feelinges remekhez, a habszifonhoz. Én még emlékszem nagymamám piros szépségére, amihez szigorúan csak szülői felügyelet mellett piszkálhattam. A ma kapható csodák között bizony már akad teljesen rozsdamentes, gépben mosható változat, illetve méretekben, dizájnokban is rengeteg féle kacsingat a polcokról.

Nem csak tejszínhab készítésre alkalmas, hanem mindenre, szó szerint  mindenre. Na jó, lehet egy két dolog nehézkesen menne vele, mint például a hússütés, de kloffolni attól még alkalmas...
Ami a legjobban felkeltette az érdeklődésemet, az a különféle habok variációja. Első körben a kovászos uborka hab ragadott meg, majd ebből elindulva a sajtos, a lazacos, a kapros, a fokhagymás vajhab. Bár ezeket még nem sikerült kipróbálni, ami késik nem múlik.Egy postot mindenképpen megér...

Alkalmazási területei tehát a leveseknél, pontosabban levesbetéteknél, előételeknél, a főételek köreteinél nem annyira egyértelmű, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy az alapötletekből kiindulva kísérletezzen. Olyan sok helyen adhatunk egy kis pikáns felhangot az étel kreációnak, hogy azt nem is gondolnánk...

Az alábbi helyen található az amit én kinéztem magamnak, és ha törik, ha szakad egyszer bizony az enyém lesz:
http://liss-shop.hu/

Képek: http://liss-shop.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.