2011. július 18., hétfő

Magyaros fatál

Szeretem a különleges dolgokat, új ízeket és párosításokat kipróbálni, de bizony néha nincs hozzá energiám, főként, ha csak rövid időm van a vendégek fogadásáig. Meg persze néha jól is esik az egyszerű megszokott íz, esetleg különlegesen tálalva. A következő finomságot a mostanság beszerzett dolgokból dobáltam össze. Nos lássuk:

  • Kolbász.Lehetőleg igazi csabai kis karikákra vágva. Ha van esetleg több féle, akkor rögtön egy kis kolbász kóstolót is összedobhatunk. Gyanítom, hogy minden férfi elalél tőle, és többre értékeli, mind bármi mást. A múltkor találtam szarvas-mangalica kolbászt... Hát az leírhatatlan volt, bár nem egy olcsó mulatság...
  • Kovászos uborka. Természetesen csakis házi, napon érlelt. Nekem ez még nem sikerült, de szerencsére a párom édesanyja előszeretettel készíti a házi uborkából a teraszon. Ígérem egyszer megtudom a pontos receptet.
  • Camembert sajt. Persze jól illik valami kicsit enyhébb, kevésbé domináns sajt is hozzá, de nekem ez volt épp a hűtőben.
  • Kőrözött. Az előző napi reggeliből megmaradt, és vétek lett volna kihagyni. A kőrözöttet mindenki anyukájától, vagy anyósától tanulta gondolom, de a későbbiekben megosztom, hogy mi hogy szoktuk.
  • Tejföl. Ez az mitől sokan biztos most szívszélütést kapnak. Pedig autentikus forrásból származik az ötlet, Békéscsabai ismerőseink kizárólag így eszik a finom füstölt csabait. Persze ilyenkor adjuk meg a módját, finom, friss házi tejfölt kínáljunk mellé, mert annak igazán krémes az íze.
  • Pirítós vagy pogácsa. A képen lemaradt a kis tálka pirított kenyér, persze az igazi ropogós szélű parasztvekni nem ér fel vele. Azt vétek lenne pirítani. Illetve a melegen sült sajtos pogácsáról már ne is beszéljünk. 
  • Paradicsom. Kis cikkekre vágva kísérőnek jól illik hozzá, kicsit tompítja az ízeket. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.