2011. július 11., hétfő

Tölthető fánkok

A falatkák egyik alaptípusa, amikor valamit megtöltünk különböző krémekkel és egyebekkel. Az egyik ilyen semleges ízű lehetőség az úgynevezett égetett tésztás fánk. Elég könnyű, éppen ezért jól tölthető, és nem telít el a harmadik után sem. Illetve nem domináns az íze, ezért mindenhez jól illeszthető.
Az alábbi receptet egy fórumon olvastam még régebben, ezért ha valaki ráismerne, akkor előre is elnézését kérem, hogy nincs megjelölve a forrás.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 dl víz
3 tojás

A vizet egy lábosban feltesszük forrni, és belehelyezzük a vajat. Ha elolvadt, lejjebb vesszük, és belekeverjük a lisztet, majd a lángot elzárva a tojásokat is. A masszából kiskanállal forró olajba szaggatunk kisebb golyókat, és aranybarnára sütjük.
A fánkokat félbevágva megtölthetjük, de egy nagy fecskendővel belülre is tölthetünk habokat, krémeket, így még nagyobb lesz a meglepetés.

Tipp: Ha nem szeretnénk olajban kisütni, akkor egy zsírpapírra golyókat is nyomhatunk a masszából és sütőben kb. 40 percig sütjük. Ez kicsit hosszadalmasabb lesz így, ellenben egészségesebb.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.